Vincze Nikolett

ALAPÍTÓ
nikolett.vincze@wearethestories.hu

Amióta az eszemet tudom, mindig is rajongtam azokért az őszinte történetekért, amelyek valamilyen módon inspirálni, motiválni, tanítani tudnak engem. Ha valaki nem fél felvállalni a hibáit, a sebezhetőségét, a kudarcait, a fájdalmát, vagy megmutatni a valódi arcát, az nálam mindent visz! Én ezekre az emberekre tudok igazán felnézni. De azt is tudom, hogy ezzel támadási felületet is adunk magunknak, ami sokunkban félelmet kelthet. Borsod megye egy kicsi falujából indultam neki a nagybetűs ÉLET-nek, és a történetek iránti szeretetem már akkor megmutatkozott. Falusi lányként imádtam hallgatni az időseket ahogyan mesélnek, szerelemről, háborúról, örömről és fájdalomról. Engem mindig az érdekelt, hogy az emberek arca mögé nézzek, ahol a valódiság van és mai napig keresem azokat az igazi értékes kapcsolatokat, ahol ez megmutatkozik.
Több, mint 10 évig a kommunikációs és PR terület volt a hivatásom, de úgy éreztem ez kevés nekem és hiányzott valami az életemből. Így az elmúlt 5 évemben már nemcsak a kommunikáció területén tevékenykedem, hanem coachként, team coachként, trénerként és készségfejlesztőként is dolgozom. Fontosnak tartom az élethosszig tartó tanulást önmagamról és másokról is. Fontosnak tartom, hogy a pszichológiával és önsimerettel is foglakozzak, hiszen ez mindennek az alapja. Ha magamat értem, akkor másokat is fogok érteni és sokkal könnyebb lesz az életem. Ha magammal nem dúl harc, akkor a környezetemmel sem fogok harcolni. Megtanultam azt, hogy csakis az fog működni, amiben hiszünk, amibe beletesszük szívünket-lelkünket és alázatunkat.  De számomra a legfontosabb az őszinteség. Először magamhoz, aztán a többiekhez.
A világnak szüksége van az igaz dolgokra. Minden más csak mellékes.

Tuka Nikoletta

ALAPÍTÓ
nikoletta.tuka@wearethestories.hu

Televíziós riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként már több, mint egy évtizede az emberi történetek körül forog az életem. Forgattam családokkal, akiknek egy háztűzben vagy éppen egy viharban szinte mindenük odalett, forgattam gyerekekkel, akik hihetetlen erővel és optimizmussal küzdöttek meg legyőzhetetlennek hitt betegségekkel és sok olyan riportalannyal is találkoztam, akiknek a sztorija még az én világnézetemre is hatással volt. Tapasztalataim szerint az emberi történetek felkavarnak, összezúznak, megérintenek, elkondolkodtatnak, önvizsgálatra késztetnek vagy akár reményt, inspirációt, erőt, kitartást és győzni akarást adnak. Persze nekem is megvannak a saját történeteim. Alföldi lányként a fővárosban megtalálni a helyemet azt hiszem, életem egyik legnagyobb sztorija volt. Ahogyan az is, amikor kisebb-nagyobb kitérők után rátaláltam a hivatásomra. Minden emberben, mindenki életében történetek sokasága halmozódik fel az évek során és hiszem azt, hogy ezek a történetek gyógyíthatnak, motiválhatnak vagy elindíthatnak bárkit egy olyan úton, amelynek a végén egy boldogabb és teljesebb élet van.  Éppen ezért hiszem azt is, hogy ezeknek a sztoriknak teret kell adni, ahol meg lehet idézni a történetmesélésnek a varázsát és erejét.