Vállald fel!

„Felhívtam a volt barátomat, hogy közöljem vele terhes vagyok, de neki az első mondata az volt, hogy: mikor mész elvetetni?”

Habár Magyarországon az abortuszok száma az 1980-as évektől kezdve csökkenő adatokat mutatnak, mégis még mindig sok azoknak az aránya, akik a terhességmegszakítás mellett döntenek. A döntés mögött rengeteg okok húzódhatnak meg, amelyekhez gyakorta igen komplex élethelyzetek tartoznak. Társadalmi szinten az abortusz egy sokak által elítélt téma, de még mielőtt elkezdünk ítélkezni, néha nem árt, ha a dologok mögé tekintünk egy kicsit. Legújabb történetünkben egy ilyen élethelyzetet mutatunk be, amely egyrészt felkavaró, másrészt pedig talán szemléletformáló is tud lenni.

Ilyen az életem az Imposztor-szindrómával

Az imposztor-szindróma egy valós betegség, amely talán egy kívülálló személynek nem tűnhet nagy problémának, azonban az elszenvedőjének sok kellemetlenséget tud okozni. Azok az emberek, kik ilyen betegségben szenvednek, a sikereiket és eredményeiket egy véletlen szerencsének titulálják, és állandó rettegésben szenvednek attól, hogy egyszer majd lebuknak a külvilág szemében. Ez pedig egyenes út a stressz, a bizonytalanság, önbizalomhiány és gyakorta a kiégés felé. A valós nevét felfedni nem kívánó hölgy írta meg nekünk vallomását, hogy milyen az élete az imposztor-szindrómától.

Így veszi el a fiatalok kedvét a pályázási csalás

Elindulni egy versenyen vagy épp irodalmi pályázaton izgalmas és érdekes lehetőség lehet egy fiatal személy számára. Azonban akad, amikor a pályázat körülményei a negatív és keserű oldalát mutatja meg, s ezzel elvéve a lelkesedés és kitartás örömét annak beküldőjétől. Következő történetünkben a 21 éves Patrik meséli el, miért csalódott egy számára nagyon fontos irodalmi pályázatban, és hogyan állt ki az igaza és elvei mellett amivel végül sikerült győzedelmeskedni.
Ha te is úgy érzed, hogy csalás áldozata lettél, ne hagyd szó nélkül és állj ki magadért!

Félelemterápia

A pánikbetegség becslések szerint több 100 ezer embert érint kisebb-nagyobb mértékben Magyarországon, mégis nagyon sok a tabu és a félreértés ezzel a mentális problémával kapcsolatban. Történetünkben egy fiatal férfi mondja el, hogy a legnehezebb utat választva, hogyan küzdött meg betegségével.

Édes Fiam! Te hídlakó leszel!

A szülői kapcsolataink nagyban befolyásolni tudják az egész életünket, főleg az apa és fia között kapcsolat. A fiúk általában felnéznek az apjukra, hiszen őket tartják a példaképüknek. Jobb esetben.
A következő történetünkben egy olyan fiúról olvashattok, akinek édesapja igen különös nevelési módot talált arra, hogy tanítsa fiát bizonyos dolgokra. Egyszer egy napon kitette őt Budapest egyik hidjánál és elhajtott.

Mikor már úgy érzed, hogy nincs remény

Egy újabb megrendítő vallomást olvashattok nálunk, ahol egy olyan személy írja le kendőzetlenül tapasztalatait a könyvkiadás világból, aki sok megpróbáltatáson ment kersztül és talán el is vesztette már a hitét abban, hogy valaha hires író lesz. Sértések, akadályok, megaláztatások és ezeknek következményei. A We Are the stories mindenkit arra buzdít, hogy soha ne adjátok fel az álmaitokat, harcoljatok értük, még akkor is, ha úgy érzitek nincs remény.

Iskolai erőszak árnyékában

A We Are the stories legújabb története egy iskolai erőszaknak, megalázásoknak és fenyegetéseknek kitett férfi vallomása. A téma érzékenysége miatt kérünk Titeket, hogy a sztorit csak akkor olvassátok el ha elmúltatok 18 évesek! Ha pedig úgy érzitek segítségre van szükségetek, tárcsázzátok az ingyenesen hívható 116 111 vagy 116 123 lekisegély-vonalat!

Coming outEgy teljes értékű, boldog élet melegként

Mielőtt megpróbállak Benneteket beavatni, hogyan ébredtem rá “másságomra” és hogyan élem meg azóta is, szeretném leszögezni, hogy ez nem egy példabeszéd amit követni kell. Mindannyian mások vagyunk, másként gondolkodunk, más életet életünk. De talán a pozitív példa segíthet erőt adni közöttetek azoknak, akik hasonló “gondokkal” küszködnek az életben.