Ha valaki egy képet tart maga előtt, az ne csodálkozzon, ha egyszer elkopik a festék.

Egy szebb és anyagilag kiszámíthatóbb jövő érdekében sokan döntenek úgy, hogy külföldre költöznek és ott próbálnak szerencsét. Van, hogy ilyenkor még kicsi korukban is viszik magukkal a szülők gyermeküket, ami egy kislány szemszögéből nem egyszerű. Elszakadni a család többi tagjától, hazától, iskolás barátoktól egy idegen ország kultúráját, embereit elfogadni nagyon nehéz tud lenni. De nehéz tud lenni azoknak a családtagoknak is, akiket itt hagytak.

Így veszi el a fiatalok kedvét a pályázási csalás

Elindulni egy versenyen vagy épp irodalmi pályázaton izgalmas és érdekes lehetőség lehet egy fiatal személy számára. Azonban akad, amikor a pályázat körülményei a negatív és keserű oldalát mutatja meg, s ezzel elvéve a lelkesedés és kitartás örömét annak beküldőjétől. Következő történetünkben a 21 éves Patrik meséli el, miért csalódott egy számára nagyon fontos irodalmi pályázatban, és hogyan állt ki az igaza és elvei mellett amivel végül sikerült győzedelmeskedni.
Ha te is úgy érzed, hogy csalás áldozata lettél, ne hagyd szó nélkül és állj ki magadért!

Beleszerettem egy nálam 16 évvel fiatalabb férfiba!

Ismerjük azt az általános sztereotípiát, hogy nőként úgy jó magunknak párt választani, ha a férfi idősebb nálunk. Egy érettebb férfinek van tapasztalata, egzisztenciája és talán még nagyobb biztonságot is ad – gondolhatjuk ezt páran. De mi van, ha ez fordítva esik meg és mindez a nő javára történik?

Botoxoltattam. Ettől kevesebb vagyok?

Kendőzetlen őszinteséggel vallott anonim történetírónk arról, hogy miért végeztetett el magán egy plasztikai bevatkozást. Ez egy olyan téma, amiről sokatoknak bizonyára határozott véleménye van, mégis mintha tabu lenne és egyértelműen a megbélyegzéssel járna együtt. De, vajon miért fizet valaki a botox injekciókért? A most következő sztoriból megkaptok egy lehetséges választ.

Úgy éreztem, nem vagyok senki, de mindig is valaki akartam lenni!

Katinka története messziről indul. Egy vidéki szegény családba születetett, ahol szeretetben, de egyszerű körülmények között nevelkedett. Az anyagi nélkülözésből egyedül csak egy út vezetett ki számára: kitartó tanulás, alázat, egyetem és új lakhely. A dolgok elkezdtek jól alakulni mindaddig, míg közbe nem szólt egy gyerekkori hiányérzet. Katinka hirtelen 40 kg-ot hízott, amitől csak nehezen tudott megszabadulni. Aztán rátalált arra a mozgásra, ami meghozta számára nemcsak az önbizalmat, de a fogyást is.

Ne utáld már annyira az internetes társkeresőt!

Timi történetében az internetes társkeresés hullámvölgyeit írta meg nekünk, ami kezdetben neki sem volt egyszerű. Randik jöttek mentek az életében, de egyik sem volt az igazi. Aztán épp mikor már végleg törölni akarta magát, történt valami, amire egyáltalán nem számított…

Te csak mondd, én közben téged is figyellek! A Testbeszédről általánosan – 1 rész –

A testbeszédet, mint kommunikációs eszközünket egészen az 1950-as évekig egyáltalán nem vizsgálták, pedig már jóval az ember megjelenése előtt, az állatvilágban is fellelhető volt. Meglepő az a tény is, hogy a mai napig a legtöbben azt hisszük, hogy a beszéd az első számú kommunikációs csatornánk, azonban ez koránt sincs így. A testünkkel, mozdulatainkkal, öltözködésünkkel, gesztusainkkal üzenünk a külvilág felé érzéseinkről, gondolatainkról, stílusunkról, világképünkről és ha ezt jól tudjuk értelmezni, akkor mások nyitott könyvként állnak előttünk. Miért annyira fontos, hogy értsük nem csak magunk, hanem mások testbeszédét? Hogyan könnyíti meg az életünket, ha a testbeszédet tudjuk olvasni? A következő cikkben mindenre választ kaphatsz.

Itt az elengedés ideje!

Az ősz a kedvenc évszakom. Ha egy közösségben ezt elmondom, akkor általában sokakat meglep, sőt már volt olyan munkahelyem is, ahol ez állandó jelleggel vicc tárgyát képezte. Reggel, miközben az erkélyen szürcsöltem a kávémat éppen elkapta a tekintetemet egy komótosan aláhulló levél. Ekkor született meg bennem a gondolat és az érzés, hogy miért is imádom az őszt.

Az élet engem korán megtanított, hogy felnőtt legyek

Ha látunk egy szomorú, befelé forduló fiatalt, annak biztos, hogy nyomós oka van és nem szabad figyelmen kívül hagyni. Szakemberhez érdemes vinni, foglalkozni és beszélgetni kell a gyermekkel, de a legtöbb, amit adhatunk, ha meghallgatjuk, figyelünk rá és mellette vagyunk. Gyerekként egy szülői válás, vagy attól még rosszabb, – ha szülőt is veszítünk el, felfoghatatlan tragédiát jelenthet, aminek súlyát akár évekig is cipelhetjük. Történetünkben Zsolt mindkét oldalt megtapasztalta, amit most saját történetében mesél el nekünk.

Segítség, utálom a kollégámat!

Vannak emberek, akikkel egyszerűen képtelenek vagyunk együttműködni. Számtalan dolog lehet, ami ezt kiváltja: az illető túl türelmetlen és erőlteti a saját véleményét, vagy szétszórt és képtelen a lényegre fókuszálni, esetleg apróságokon akadékoskodik, vagy éppen nagyon lassú és olyan dolgokon gondolkozik, amik lényegtelenek a megoldás szempontjából.